Свържи се с Психолог Онлайн:


Център за холистично консултиране "Алегра" и психолог Павел Тодоров предлагат онлайн консултиране по имейл, Скайп, както и по телефон. За контакти:
Имейл: info(а)alegra(точка)bg
Тел.: 0894 66 44 32
Сайт: alegra.bg


понеделник, 18 април 2016 г.

За психологическото консултиране

Казват, че колкото хора има, толкова и мнения съществуват за всяко нещо. Всеки човек е уникален, сблъсква се със специфични проблеми и има нужда от специално отношение. Тъй като всеки проблем възниква в конкретна ситуация за конкретен човек той има и конкретно индивидуално решение. Често човек е твърде обвързан емоционално с дадена ситуация, за да може да я оцени правилно и да вземе оптималното решение. Друг път попада в необичайна за него ситуация и незнае как да постъпи - това е съвсем естествено, а също и преодолимо. Не са редки случаите и когато човек вижда един проблем, прави необходимото за преодоляването, а проблема си стои - вероятната причина се крие в погрешното виждане на ситуацията - човек сам трудно стига до своето безсъзнателно, а много от мотивите за поведението се крият там! Как да решиш проблем като въздействаш на погрешната причина?

А може би нямате някакъв определен проблем. Всичко сякаш си е наред - работата, приятелите, семейството и все пак се чувствате потиснати. Рядко виждате смисъл в нещата, които правите и не се чувствате удовлетворен. Искате нещата да се променят, но незнаете от къде да започнете? Защо не от тук?

Не се притеснявайте да задавате въпроси за други, освен Вас - съпруг, дете, родител. Често човек сам не може да се реши на консултация - можете да получите съвет как да облекчите отношенията си с някого или как да го накарате да потърси помощ. Почти всеки родител попада в ситуации, в които не знае как е правилно да реагира - кога да говори с детето за секс; нормално ли е да сънува кошмари или пък да ходи насън? "Синът ми иска да си направи татуировка дали да му позволя?", "Дъщеря ми спря да ми говори, раздразнителна е, нервна, измъчвам се, че не иска да споделя с мен..."

Опитайте! Нищо не губите, а може да получите решение дори и да не сте го очаквали!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Онлайн Психолог